Mikä erottaa hotellin muista majoitusvaihtoehdoista?

Hotelleiden merkittävin eroavuus muista majoituspaikoista on ainakin

hotellikompleksien koko, vaikka pieniä ja laadukkaampia hotelleja löytyy

myös kaikkialta maailmassa. Yleisesti hotellit ovat kuitenkin melko suuria komplekseja, jotka tarjoavat majoitusta ja mahdollisia lisäpalveluja, jotka kuuluvat huoneen hintaan tai maksavat ekstraa hieman hotellista ja palvelusta riippuen.

Hotelleita, kuten muitakin majoituspaikkoja on runsaasti eri tasoisia. Monet suuret hotellit myös toimivat usein ketjuina, joilla on komplekseja useissa eri maissa. Kyseisiä hotelliketjuja ovat muun muassa Hilton, Holiday Inn ja Scandic.

Hotellin peruspalvelut ovat pelkistettyjä

Hotellien pääasiallinen palvelumuoto on huoneiden vuokraus ja ruoka, joka perinteisesti tarkoittaa aamiaista. Joissakin paikoissa aamiainen ei kuulu huoneen hintaan, vaan siitä on maksettava lisähintaa. Minibaarin voidaan katsoa yleisesti kuuluvan myös hotellin peruspalveluihin. Minibaari on usein täytetty pienillä naposteltavilla ja alkoholijuomilla, jotka ovat maksua vastaan asiakkaan saatavilla. Suurimmalla osalla hotelleista on käytössä myös huonepalvelu, jossa asiakas voi tilata vastaanotosta huoneeseensa ruokaa tai juomia sekä muita mahdollisia hotellin tarjoamia palveluita.

Monet hyvinvarustetut hotellit tarjoavat palveluita, joista jotkut ovat jopa hotellin oma tavaramerkki. Esimerkkinä voisi olla uintiin +sauna ja niihin kuuluva ilmainen illallinen, kyseinen esimerkki voisi kuulua vaikka asianomaisen hotellin kanta-asiakasetuihin.

Tasokkailla hotelleilla on palveluja, jotka ovat yleisesti kaikkien asiakkaiden saatavilla, kuten esimerkiksi hotellin omat ravintolat, jotka saattavat olla todella hyviä. Monia perheitä miellyttävät hotellit, joissa on järjestettyä ohjelmaa lapsille, joka mahdollistaa sen, että lapset voivat valvotusti leikkiä tai askarrella sillä aikaa, kun vanhemmat rentoutuvat, tai käyvät esimerkiksi syömässä tai ostoksilla.

Hotellissa törmää moniin eri työntekijöihin aina siivoojista johtotason työntekijöihin. Henkilökuntaa ystävällisesti kohtelemalla on toisinaan mahdollista saada myös etuja, jotka eivät ole kaikkien tiedossa. Hyvä palvelu kuuluu toki muutenkin hyvän hotellin laatukriteereihin. Hotellissa näkvin henkilö on vastaanottovirkailija, joka kirjaa saapuvan henkilön sisään hotelliin. Vastaanottovirkailija myös yleensä vastaa asiakkaiden kysymyksiin ja toiveisiin ja toisinaan myös ottaa vastaan valituksia, joita asiakkailla on hotellin tarjoaman palvelun, palveluiden puuttumisen tai mahdollisesti joidenkin muiden asioiden suhteen. Vastaanottovirkailijaa kutsutaan usein jopa hotellin kasvoiksi, sillä hän on useasti se ensimmäinen ja viimeinen henkilö, jonka asiakas hotellissa tapaa. Menestyvä hotelli ja hotelliketjut kouluttavat ja palkitsevat henkilökuntaansa säännöllisesti, jotta he voivat antaa asiakkaille aina parasta mahdollista palvelua. Vastaanottovirkailijoiden ammattitaitoa, osaamista ja tietoa kannattaa hyödyntää hotelliin kirjautuessaan, sillä he osaavat kertoa paikallisista nähtävyyksista ja hotellista tarjoamista palveluista.

Hotellin tarjoama palvelu tai sen puuttuminen saattaa joskus yllättää asiakkaan negatiivisesti. Huoneeseen on saattanut kuulua melua, hana on tiputtanut, tai ei ole tullut lämmintä vettä, ruoka on ollu liian kylmää, oikeutetusti voi valittaa ja pyytää korvausta. Korvaus voi olla vaikka huonehinnan alennus, ilmainen ateria tai jokin muu vastaava etu.

Author kaisa
Published
youplay