Hotellitarjonta

Monille ihmisille hotelliyöpyminen kuuluu tärkeänä osana sujuvaan loma- tai työmatkaan. Hotellitarjontaan on hyvä tutustua ensin netissä ja on hyödyllistä myös selvittää, minkälaisia eri majoitusvaihtoehtoja on tarjolla.Moni käyttää hotellien valitsemiseen erilaisia hakohjelmia, joka onkin varsin helppo ja miellyttävä keino löytää mieleinen hotelli.

Kannattaa pitää kuitenkin mielessä että jotkin hakuohjelmat saavat usein hotelleilta palkkioita mainostamisesta, eivätkä tulokset aina ole kaiken annetun tiedon osalta täysin totuutta vastaavia. Yleisesti ottaen hotelleista ja hotellihuoneista annettuun perustietoon voi kuitenkin aina luottaa. Hotellihuoneiden hinnat saattavat toisinaan poiketa ilmoitetusta hinnasta jonkin verran, sen suhteen mistä maasta ne ennakkoon varaa.

Kannattaako ennakkovarauksen tekeminen?

Järkevintä on ottaa yhteyttä suoraan valitsemaansa hotelliin ja tiedustella pitävätkö hinnat yhtä netissä mainitun hinnan kanssa. Paikanpäällä annettu hinta saattaa olla hotellivarausta edullisempi, sillä hotellit saavat monesti suuremman tuoton suorista kuin ennakkoon tehdyistä varauksista. Puhelimella tehty ennakkovaraus on usein nettiä hyödyllisempi, silloin voi esimerkiksi neuvotella halutessaan hinnoista jo etukäteen. Suorilla hotellivarauksilla asiakas saa myös kätevästi hotellin kanta-asiakasohjelman pisteet kerättyä. Muistathan, että nettivaraukset siirretään usein johonkin muuhun hotelliin, jos alkuperäinen hotelli on sillä hetkellä vaikkapa ylibuukattu.

Hotellit vaihtelevat tarjontansa suhteen todella hienoista luksuspalveluista aina perusmajoitukseen asti. Ennen majoituspaikan lopullista valintaa kannattaa miettiä minkälaisia ominaisuuksia on aiemmassa majoituksessaan kaivannut, ja mistä on ollut todellista nautintoa tai hyötyä.

Nykyään monet hotellit ovat laajentaneet palveluitaan jopa niin, ettei asiakkaan tarvitse lähteä hotellista minnekään sillä hotellin yhteydessä voi olla kuntosali, uima-altaita, elokuvateatteri ja parhaimmillaan aivan lähistöllä jopa laskettelukeskus rinteineen ja hiihtohisseineen.

Hotellit saattavat myös järjestää erilaisiin kohteissaan ohjattuja

kierroksia tai toimia yhteistyössä paikallisten turistioppaiden kanssa, vaikka ne itse eivät tarjoaisi asiakkaalle kuin peruspalvelut. Peruspalveluihin kuuluvat ruoka, pesumahdollisuus ja majoitus. Hotellista kannattaa rohkeasti kysyä mitä kaikkea on tarjolla, sillä hotellin henkilökunta toivoo asiakkaiden hyödyntävän palveluita ja auttaa varmasti mielellään kysymyksiin vastatessa ja jäjestäessä esimerkiksi jotakin erikoistoivetta, kuten vaikkapa hiljainen huone tai höyhenettömät petivaatteet.

Keski-Euroopan vanhoilla kaupungeilla on hyvin pitkä historia ja monet hotellit saattavat olla jopa satoja vuosia vanhoja. Hotelleja on aiemmin voitu käyttää aivan muihin tarkoituksiin ja joskus tämä historia voi olla hyvinkin mielenkiintoinen. Hotelleista voi kuulla esimerkiksi kummitustarinoita tai paikan päällä on ollut aikoinaan aatelissukujen välistä draamaa tai romantiikkaa. Monia vanhoja linnoja ja kartanoita on nykyään käytössä hotelleina ja näillä voi olla mitä mielenkiintoisimpia tarinoita kerrottavana.

Hyvällä tuurilla hotellin pitäjänä saattaa olla joku edelleen aatelissukua oleva henkilö, joka kertoo mielellään paikan historiasta. Hotelllin historiasta voi kuulla myös henkilökunnalta tai hotelli on voinut painattaa esitteitä paikan historiasta. Historian lisäksi hotellimajoitus voi toki tarjota paljon muuta, kuten lapsiperheille sopivia leikkihuoneita tai muita virikkeitä.

Monilla hotelleilla on oma kanta-asiakkuusohjelma. Ohjelman idea on varsin yksinkertainen ja selkeä, eli mitä enemmän palvelua käyttää, sitä enemmän säästää. Kanta-asiakkuusohjelmat saattavat kuitenkin olla voimassa vain rajoitetun ajan, joten kerätyt pisteet ja edut pitää käyttää hyödykseen ohjelman voimassaolon aikana.

Author kaisa
Published
youplay