Oletko ensimmäistä kertaa matkalla jylhään, karuun, mutta upeita elämyksiä ja satumaisia kohteita tarjoavaan Islantiin? Atlantin valtamerellä sijaitseva tarunhohtoinen Islanti kutsuu matkailijoita vierailemaan ympäri vuoden. Lämpimän Golfvirran ansiosta Islannissa ilmasto on varsin leuto, vaikka pieni saari sijaitsee aivan Grönlannin lähellä. Raikkaan merellisessä Islannissa pakkanen laskee talvella alimmillaan noin −15 °C asteeseen riippuen siitä, missä päin Islantia milloinkin liikkuu. Kesällä, tarkemmin heinäkuussa lämpötila on eteläisessä Islannissa korkeimmillaan +21 °C.

Yrittäjän aika on usein tiukilla varsinkin, jos olet yksinyrittäjä. Ota siis käyttöösi tarkka ja palveleva lime-technologies.fi -järjestelmä. Kyseisen lime-technologies.fi -järjestelmän avulla saat täydellisen kokonaiskuvan yrityksen projekteista, asiakkaista ja toteutuneista kaupoista. Miten hienoa onkaan, että lomaillessasi saat reaaliaikaisen tiedon yritykseesi liittyvistä asioista lime-technologies.fi -järjestelmän avulla.

Islanti on kuuluisa ainutlaatuisista matkamuistoistaan, joita on mukavaa hankkia myös lahjaksi ystäville. Käsinkudotut villasukat ja villapuserot, laavakorut, pienet taulut ja aito islantilainen lakritsi. Niitä on suorastaan pakko hankkia!

Tutustu Islannin hienoimpiin nähtävyyksiin

Ainutlaatuisia nähtävyyksiä Islannin maaperällä riittää. Jokaisen Islannissa matkailevan kannattaa ehdottomasti vierailla maan pääkaupungissa Reykjavikissa. Kaupungissa asuu noin 120 000 asukasta, joten turistit mahtuvan varmasti joukkoon mukaan! Reykjavikin hienoimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat ikoninen Gróttan majakka, joka löytyy noin kuuden kilometrin päästä Reykjavikin keskustasta. Muita upeita kohteita ovat muun muassa musiikkitalo Harpa, Islannin vanha satama, tyylikäs Fríkirkjan-kirkko ja maailmankuulu ihastuttava Sun Voyager -taideteos. Monille jo kouluajoilta “tuttuja” Islannin huikean upeita jäätiköitä ja tulivuoria pääsee kätevimmin ihailemaan vuokraamalla ajoneuvon loman ajaksi.

Kaakkois-Islannissa sijaitsee monien toivekohde, kylmät väreet aikaansaava Vatnajökull-jäätikkö, jonka lumo ei koskaan heikkene. Toinen monia matkailijoita vuosittain keräävä tunnettu kohde on Islannin lounaisosassa sijaitseva 1 491 metriä korkea Hekla-tulivuori.

Lomaile Islannin parhaimmissa hotelleissa

Hotellien hinnat ovat Islannissa hieman korkeammat kuin Suomessa. Lomalla voi kuitenkin tehdä poikkeuksen ja nauttia eksoottisen Islannin tarjoamista majoitus- ja ruokapalveluista. Hotellihuoneiden hinta pyörii 100–150 euron kieppeillä ja ruoka-annosten hinta on edullisimmillaan noin 20 euroa. Suosittuja islantilaisia majoituspaikkoja ovat esimerkiksi Hotel Iceland, Hotel Viking, BB Hotel by Keflavik Airport, Reykjavik Residence Hotel, Hotel Jökull ja Bus Hostel Reykjavik. Tutustu myös Islannissa järjestettäviin Golden Circle -kierroksiin, joiden avulla kaikki upeat luontokohteet on samalla kertaa nähtävissä.

Nauti perinteistä Islantilaista ruokaa

Tunnettu ja miellyttävä tosiasia on, että kalastus on Islannin tärkein elinkeino. Käytännössä se tarkoittaa, että islantilainen kalaruoka on todella maistuvaa! Herkulliset kala-ateriat valmistetaan koljasta, turskasta ja lohesta. Maukkaat liha- ja riistaruoat valmistuvat lampaasta, karitsasta, riekosta ja porosta. Useimmat turistit nauttivat maistuvan aterian kera ainutlaatuista islantilaista lähdevettä. Joskus paikallaan on tutustua myös islantilaisella reseptillä valmistettuun, lämmittävään paloviinaan.

Author kaisa
Published
Categories Uncategorised
youplay