Matkailija haluaa varmasti nukkua puhtaissa lakanoissa, jonka pitäisi toteutua automaattisesti huoneesta maksaessaan. Valitettavasti asia ei aina toteudu aina kaikissa hotelleissa, vaikka suurin osa alan yrityksistä hoitaakin siivouksen päivittäin mallikkaasti.

Hotellihuone voi olla likainen

Samassa hotellihuoneessa voi yöpyä eri ihminen jopa useita kertoja viikossa.

Bakteerien ja muiden mikrobien leviämistä tapahtuu siis väistämättä jatkuvasti, eli huoneiden, kuten vuodevaatteiden täydellisestä siisteydestä ei voi olla taetta. Kuitenkin muutamia merkittäviä paikkoja välttämällä voi hotellissakin minimoida kosketukset pahimpiin bakteeri- ja likapesäkkeisiin.

Kylpyhuone ja wc toimivat hyvänä kasvualustana ulosteen mukana leviäville bakteereille. Nämä ovat toisaalta myös pintoja, joihin hotellien siivoojat kiinnittävät runsaasti huomiota siivotessaan, joten ne ovat yleensä melko puhtaita. Tietyt mikrobit esimerkiksi norovirus kuitenkin säilyvät esimerkiksi metallipinnoilla erittäin hyvin elossa pitkään ja niitä on hankala poistaa tavallisilla puhdistusaineilla.

Valokatkaisijat ja kaukosäätimet saavat runsaasti käsikontaktia

Kylpyhuonetta usein likaisempia ovat esimerkiksi valokatkaisijat ja tv:n kaukosäätimet, sillä moni koskee niihin useamman kerran, eivätkä siivoojat välttämättä puhdista niitä joka kerta erikseen.

Kaukosäädin on erilaisten kolojen ja nappien vuoksi mitä mainioin pinta bakteereille, joten ne tarttuvat mielellään kasvamaan näihin. Asiaa pahentaa vielä se, että moni napostelee jotain katsellessaan televisiota ja siirtää ruoan mukana bakteereille lisää ravintoa. Kaukosäätimen ollessa selkeästi likainen, siitä kannattaa ilmoittaa hotellin henkilökunnalle ja pyytää vaihtamaan se puhtaaseen. Tavallisesti pyyhkäiseminen riittää hyvin poistamaan pinnoilta enimmät bakteerikasvustot.

Kangaspinnat keräävät yleensä hyvin bakteereita

Hotellin pyyhkeet ja lakanat vaihdetaan aina asiakkaiden välillä, mutta muita kangaspintoja, kuten päällystettyjä huonekaluja on mahdoton puhdistaa yhtä hyvin, ja siksi niihin voi kerääntyä erilaisia bakteereja.

Hyvä hygienia riittää pitkälle

Suurimmaksi osaksi terveen ihmisen ei kuitenkaan tarvitse huolehtia hotellin bakteereista, sillä ihmisen toimiva immuunijärjestelmä ja riittävä käsihygienia riittävät pitämään pöpöt kurissa.

Author kaisa
Published
Categories Majoitusvinkit
youplay