Matkalaukun valinta hotelliloman kannalta voi olla kinkkinen tehtävä. Matkalaukkujen joukosta löytyy paljon valinnanvaraa; on pyörällisiä lentolaukkuja, isoja matkalaukkuja, vetolaukkuja, selässä kannettavia matkalaukkuja, erilaisia kasseja, reppuja… Jos olet suunnittelemassa hotellilomaa eikä sinulta löydy vielä entuudestaan matkalaukkua, kerromme sinulle, millaisia matkalaukkuja on saatavilla ja mihin käyttötarkoitukseen kukin matkalaukku soveltuu parhaiten!

Näin valitset parhaan matkalaukun hotellilomalle

Matkalaukun valinta voi tuntua haastavalta tehtävältä, mutta seuraavien vinkkien avulla tulet siinä varmasti onnistumaan. Kun tiedät paremmin, millaisen laukun tarvitset hotellilomaa varten, voit tilata matkalaukut kätevästi Matkalaukut.fi-verkkokaupasta nopealla sekä ilmaisella toimituksella yli 50 euron arvoisiin tilauksiin. Kun mukanasi matkalla on tyylikäs ja kestävä matkalaukku, sujuu matkustaminenkin paikasta toiseen huomattavasti kätevämmin!

1. Matkalaukun koko

Matkalaukun valinnassa yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on tietysti matkalaukun koko. Kun valitset matkalaukkua, kiinnitä aina huomiota matkalaukun kokoon, joka ilmoitetaan yleensä korkeutena ja tilavuutena. Matkalaukku kannattaa valita aina sen mukaan, kuinka monen matkailijan tavarat kyseiseen laukkuun tai laukkuihin halutaan mahduttaa.

Jos aiot lähteä hotellilomalle lentäen ja haluat viedä matkalaukun matkustamoon, matkalaukun koko on erittäin tärkeä tekijä. Koska eri lentoyhtiöiden asettamat maksimimitat käsimatkatavaroille vaihtelevat, ne kannattaa tarkistaa aina lentoyhtiöiden omilta nettisivuilta hyvissä ajoin ennen matkalaukun ostoa.

Lisäksi kannattaa tarkistaa, kuuluuko lippuluokkaasi pelkkä henkilökohtainen käsimatkatavara vai saatko viedä matkustamoon myös erillisen lentolaukun. Jos lippuluokkaasi ei kuulu erillistä matkalaukkua ja tarvitset sitä matkalle, kannattaa laukku maksaa etukäteen verkossa, sillä ylimääräisen matkalaukun hinta lentokentällä voi olla jopa tuplasti kalliimpi.

2. Matkalaukun pyörät

Nelipyöräiset matkalaukut ovat suosittuja valintoja juuri siksi, että laukkua on mahdollista kuljettaa kätevästi myös pystyasennossa. Kaksipyöräisen matkalaukun pyörät ovat puolestaan isompia, ja koska ne on asennettu osittain rungon sisälle, ne ovat nelipyöräisten matkalaukkujen pyöriä huomattavasti kestävämpiä.

Sekä kaksi- että nelipyöräiset matkalaukut ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja, joten tässä mielessä tärkeintä onkin miettiä, kuljetatko matkalaukkua enemmän perässä vetäen vai vierelläsi. Jos laukku on painava, perässä vetäminen on yleensä helpompaa, sillä mikäli kuljetat painavaa laukkua vierelläsi, laukun vetokahva voi vääntyä tai rikkoutua.

3. Laukun materiaali

Laukun materiaaleista ei onneksi löydy liikaa vaihtoehtoja; voit valita joko muovisen eli kovan matkalaukun tai kankaisen eli pehmeän matkalaukun. Muoviset matkalaukut sopivat yleensä paremmin lentomatkustamiseen, kun taas kankaiset matkalaukut soveltuvat paremmin esimerkiksi juna-, bussi- tai laivamatkalle.

Muovista valmistetut kovat matkalaukut ovat yleensä myös kevyempiä kuin kankaiset mallit. Uudet mallit ovat valmistettu niin kevyistä materiaaleista, ettei laukku välttämättä paina kuin 2–3 kiloa. Nämä laukut ovat oivallinen valinta niille matkustajille, joilla on usein vaikeuksia pysyä lentoyhtiöiden asettamissa painorajoissa. Ylimääräisten kilojen maksaminen lentokentällä voi tulla todella kalliiksi, joten monet valmistajat kiinnittävät matkalaukkujen valmistuksessa huomiota nimenomaan materiaalien keveyteen.

4. Hinta

Neljäs ja monille usein myös ratkaisevin tekijä matkalaukun valinnassa on hinta. Itse asiassa matkalaukkujen hinnoissa voi esiintyä hyvinkin suuria eroja, ja ne saattavat jopa yllättää. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että matkalaukkujen kohdalla laukun hinta vastaa varsin hyvin laukun laatua. Kalliimmat laukut ovat siis huomattavasti kestävämpiä ja laadukkaampia kuin edullisemmat laukut. Kalliimmalle matkalaukulle on yleensä mahdollista saada myös parempi takuu.

Nyrkkisääntönä voidaankin pitää, että matkalaukun laatuun kannattaa panostaa, matkustit enemmän tai vähemmän. Kun panostat laadukkaista materiaaleista valmistettuun matkalaukkuun, se kestää myös kovemmassa käytössä pitkään!

Author kaisa
Published
Categories Uncategorised
youplay