Hotellit haluavat tarjota asiakkaillensa rauhallisen ja hiljaisen ympäristön, jossa asiakkaat voivat rentoutua tai esimerkiksi tehdä töitä ilman häiriöääniä. Mattojen käyttäminen on siksi erittäin yleistä hotelleissa. Mattojen avulla saadaan hyvin tehokkaasti vaimennettua huoneista ja käytäviltä kuuluvia ääniä. Usein hotellien käytävien lattiat peitetään kokolattiamatolla ja aulatiloja koristaa iso matto, joka samalla vaimentaa ääniä ja helpottaa siten hotellivieraiden palvelemista vastaanotossa.

Hotellimatoissa laatu ratkaisee

Hotellissa matto joutuu kovalle koetukselle. Hotellin asiakkaat ja työntekijät liikkuvat ulkojalkineet jalassa joka päivä mattojen talloen ja lisäksi heillä on usein rullilla varustettuja matkalaukkuja vedettävänään mattoja pitkin. Siivoushenkilökunta niin ikään kuljettaa vuodevaatteita ja muita tarvikkeita joka päivä hotellin käytävillä suurien rullakkoja käyttäen.

Tärkein ominaisuus matossa on sen pohjamateriaali ja pohjan kestävyys kovassa jatkuvassa käytössä. Ammattikäyttöön tarkoitettujen mattojen ostamisessa tarvitaan siten alan asiantuntemusta. Kattava mattojen ostajan opas tarjoaa hyvän lähtökohdan, mutta kokenut sisustussuunnittelija osaa tehdä parhaimman valinnan.

Hotellimattoa ei tarvitse otsaa yhtenä suurena mattona. Helpomman huoltamisen ja pesemisen tarjoavat laattamaiset matot, jotka ladotaan lattialle ja kiinnitetään toisiinsa. Ilmeisenä huonon puolena laattamatoissa ovat saumat, jotka jäävät väkisinkin näkyviin ja voiva kuluessaan irrota lattiasta. Toisaalta mattojen pesu ja laattamattojen paljon vaihtaminen uusiin on helppoa ja kätevää. Laadukkaiden laattamattojen avulla on mahdollista toteuttaa suurempiin tiloihin myös erilaisia näyttäviä kuvioita edullisemmin kuin yhdellä kokolattiamatolla.

Ekologisuus on tärkeää myös hotellimatoissa

Ekologiset valinnat painavat paljon asiakkaiden valitessa hotelliaan. Hotellimatoissa on aina otettavat huomioon ympäristöön vaikuttavat seikat ja parhaimmillaan näistä voidaan rakentaa kilpailuvaltti. Ympäristötietoinen kuluttaja valitsee mieluummin hotellin, joka selkeästi ilmoittaa noudattavansa kestävän kehityksen periaatteita. Mattojen osalta tämä tarkoittaa esimerkiksi kierrätettävyyttä. Tekstiilijätteitä, joihin matot kuuluvat, ei saa viedä sekajätteenä kaatopaikalle. Tämä koskee niin kuluttajia kuin yrityksiä. Hotelli voi tehdä tästä markkinointivaltin kertoessaan käyttävänsä kestäviä mattoja, jotka elinkaarensa päässä kierrätetään uusiokäyttöön.

Yhteenveto

Hotelli- ja majoitusala käyttääkin runsaasti mattoja, sillä ne ovat tehokkaita äänenvaimentimia ja niiden avulla voi luoda yksilöllisiä sisustuskokonaisuuksia. Hotellien mattojen tulee kestää kovaa kulutusta. Lisäksi materiaalivalinnoissa korostuvat nykyään ympäristöasiat ja mattojen kierrätettävyys.

Author kaisa
Published
Categories Uncategorised
youplay