Kun lähdetään matkalle, suuntautui se sitten ulkomaille tai kotimaahan, on yksi matkan tärkeimmistä aspekteista majoittautuminen. Se, miten matkalla majoittuu, määrittää melko pitkälti matkan luonteen. Nykyään on perinteisten hotellien rinnalla tarjolla myös edullisempia majoitusratkaisuja, jotka ovat monen budjettimatkailijan mieleen. Se, millainen hotelli sopii juuri itselle, riippuu melko pitkälti siitä, millainen reissu on suunnitteilla ja kenen kanssa. Esimerkiksi reppureissu parhaan ystävän kanssa koko Euroopan halki vaatii huomattavasti erilaiset puitteet kuin vaikka romanttinen häämatka oman aviopuolison kanssa etelän tropiikkiin. Tässä artikkelissa esitellään muutamia erilaisia majoittautumisvaihtoehtoja ja kerrotaan hieman enemmän siitä, millaiseen reissuun ne parhaiten sopivat.

Hotelli sopii parhaiten luksusmatkailuun

Jos haaveissa on stressitön lomamatka, jonka aikana ei tarvitse miettiä sen paremmin petaamista kuin ruoanlaittoakaan ja tarkoituksena on vain nauttia altaan vieressä loikoilusta ja herkullisen noutopöydän antimista, on hotelli varmasti paras ratkaisu. Hotelli sisältää aina täyden huonepalvelun, ja usein hotellilta saa ruokaa valmiista pöydästä. Jos ruokailuvaihtoehtoa ei ole, aina voi lähteä koluamaan paikallisten ravintoloiden antimia ja nauttia toinen toistaan herkullisemmista ruoista. Hotelli tuo luksusta elämään ja erottuu varmasti tavallisesta arjesta. Toisaalta hotelli ei tosiaankaan ole budjettimatkailijan vaihtoehto, sillä vaikka tyytyisikin vähän edullisempaan hotelliin, tulee sille silti hintaa moninkertaisesti verrattuna edullisempiin vaihtoehtoihin.

Motelli sopii lyhytaikaiseen tienvarsimajoitukseen

Monista kauhuleffoistakin tutut motellit hoitavat kyllä tarkoituksensa, mutta tuskin ovat luksusmatkailijan makuun. Tällaiset majoituspaikat sijaitsevat usein teidän varrella, joten niihin on helppo mennä nukkumaan yöksi. Siisteydestä ja turvallisuudesta ei aina ole takeita, mutta lyhytaikaiseen oleskeluun tämä on mainio ja edullinen keino.

Hostellit ovat kotimajoituksia

Jos haluat tukea yksityisyrittäjää ja auttaa häntä maksamaan Qred.com yrityslainansa pois, valitse majoitusvaihtoehdoksi hostelli! Kotimajoituksessa tunnet olosi varmasti tervetulleeksi, eikä sinulla tule taatusti tylsää hetkeä. Yhteisöllisyys on hostelleissa huipussaan, ja tulet varmasti saamaan ensiluokkaista palvelua, kuten myös kotitekoista maittavaa sapuskaa. Hostellit sopivat pienemmällä budjetilla matkaaville reissaajille, jotka eivät kaipaa omaa rauhaa vaan pitävät yhteisöllisestä ja tiiviistä tunnelmasta.

Yksityisvuokraus

Viime aikoina ovat räjähdysmäisesti yleistyneet niin sanotut yksityisvuokrauspalvelut, joissa tavalliset ihmiset vuokraavat kotiaan toisten asuttavaksi edullisesti. Tällaiset palvelut ovat budjettireissaajalle oikea siunaus, sillä pienelläkin rahalla voi saada mahtavan luksuskodin asuttavakseen. Hinta on pienempi kuin minkään muun majoitusvaihtoehdon, mutta tilaa on taatusti enemmän kuin missään muualla ja yksityisyyttä sitäkin enemmän.

Kodinomaista tilaa ja tunnelmaa reissuillaan kaipaavat vannovat yksityisvuokrauksen nimeen. Tämä keino auttaa myös karsimaan kalliissa ruokakustannuksissa, jotka saattavat ulkomailla oleskellessa kohota jopa satoihin tai tuhansiin euroihin. Yksityisvuokrauksessa taas kotiin kuuluu aina oma keittiö, jossa voi valmistaa itse itselle sopivia ruokia paikallisista raaka-aineista. Tällainen majoitus sopii oikeastaan kaikille, jotka haluavat luksusloman tunnelmaa kodinomaisesti eivätkä halua maksaa hotelleille omaisuutta matkastaan. Esimerkiksi suurille perheille tällainen majoitus on usein loman pelastus, sillä koko perheen majoittaminen ahtaisiin hotellihuoneisiin käy paitsi ahtaaksi, myös kalliiksi. Yksityisvuokrauskohteita on moneksi, ja listoilta voi löytyä niin yksityishuviloita omalla uima-altaalla kuin tyylikkäitä kaupunkiasuntoja kaupungin sykkivästä sydämestäkin. Jokaiselle löytyy tästä vaihtoehdosta varmasti mieleinen tapa asustaa loman ajan!

Author kaisa
Published
Categories Uncategorised
youplay