Maailman korkein hotelli Burj Khalifa eli Khalifa ibn Zayidin torni sijaitsee Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa. Tornin rakennus kesti kokonaisuudessaan yhteensä kuusi vuotta ja siitä tuli maailman korkein rakennus, joka on 828 metriä pitkä. Alun perin Burj Khalifan oli tarkoitus valmistua jo vuonna 2008, mutta työt venyivät kaksi vuotta. Kerroksia rakennuksessa on 163 ja niistä ylin sijaitsee 638 metrin korkeudessa. Rakennuksen loppupituus on lasiantennia. Lasien asentamisessa oli hieman ongelmia, sillä niiden saatavuuden suhteen tuli hetkeksi epävarmuutta. Lasiantennien heikkoa saatavuutta pidetään yhtenä merkittävänä syynä rakennuksen alkuperäisen aikataulun viivästymiseen.

Asuntoja ja hotelli

Burj Khalifan on arveltu toimivan työpaikkana jopa 35 000 ihmiselle. Rakennus sisältää sekä hienoja asuntoja, että todella korkealuokkaisen hotellin.

Hotellin tilat sijaitsevat kerroksisssa 1-8 ja sviitit kerroksissa 38-39. Yritystiloja ja sviittejä on vielä ylemmissä kerroksissa, mutta esimerkiksi kolme ylintä kerrosta on varattu mekaniikan toimintaan. Burj Khalifan korkein näköalakerros on 124 kerroksessa 452 metrin korkeudessa. Näkymä tältä tasolta on suorastaan päätä huimaava, laskuvedellä ja selkeällä säällä voi nähdä Iranin rannikolle. Muutama kerros alempana on niin ikään korkealuokkainen ravintola Athmosphere, jossa näkymät eivät häviä edelliselle muutaman metrin matalamman sijannin vuoksi. Uutta näköalakerrosta suunnitellaan vielä 148 kerroksen kohdalle 555 metrin korkeuteen.

Author kaisa
Published
Categories Hotellit
youplay