Huvilat ja kotimajoitukset ovat usein yksityisten ihmisten omistamia vuokrauskohteita, joita voivat vuokrata isommat porukat tai yksityiset ihmiset lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa.

Kotimajoituksissa vaihtoehtoja on myös runsaasti ja esimerkiksi Airbnb kautta, ihmiset voivat ilmoittaa oman kotinsa vuokrattavaksi. Tämä majoitusvaihtoehto on ollut hieman kiistanalainen, sillä erityisesti kerrostaloissa naapurit ovat toisinaan häiriintyneet jatkuvasti vaihtuvista uusista asukkaista ja joidenkin vierailijoiden aiheuttamasta metelistä. Suurin osa asukkaista on kuitenkin käyttäytynyt mallikkaasti ja vastaava kotimajoitus onkin melko hyvä vaihtoehto, varsinkin jos samassa paikassa on majoituttava pidemmän aikaa tai haluaa hotellia autenttisemman matkakokemuksen.

Mökkejä voi vuokrata alueilta, jotka ovat lähellä luontoa ja erityisesti laskettelukeskuksissa tai leirintäalueilla usein vierailevat, ovat todennäköisesti jossain vaiheessa päässeet tutustumaan mökkimajoituksiin. Sähköttömät mökit alkavat olla melko harvinaisia, mutta niitäkin löytyy vielä, jos kaipaa askeettista tunnelmaa. Mökeissä esiintyy myös hyvin paljon variaatiota moderneista mökeistä aina perustarpeet sisältäviin vaihtoehtoihin.

Hinnoissa on jonkin verran eroja, ja mukavuuksien myötä kasvaa luonnollisesti myös mökin vuokrahinta. Vuokraaminen on halvempaa isommalla porukalla, mutta tämä saattaa tietysti asettaa muita rajoituksia.

Monesti esimerkiksi suunnitellun matkan ajankohta tai paikka ei sovi kaikille samanaikaisesti, joten toisinaan monen ihmisen lomasuunnitelmat on sumplittava toisiaan vastaavaksi. Luonnonläheinen mökkimajoitus on monien mieleen ja yleensä vuokrahinta vuorokautta kohti ei ole päätähuimaavan kallis.

Author kaisa
Published
youplay