Koronapandemia sulki monen hotellin ovet ainakin muutamaksi kuukaudeksi. Jotkut hotellit käänsivät vastoinkäymisen hyödyksi ja tekivät pientä pintaremonttia ja sisustivat huoneita uudelleen. Kun uusi sesonki pyörähtää käyntiin kesällä, pääsevät asiakkaat nauttimaan aivan uudenlaisesta kokemuksesta. Ja juuri tähän monet hotelliyrittäjät luottavat; vaikka monet hotellit olivatkin kiinni, saadaan ensi vuonna jo piristysruiske, kun ihmisillä on suoranainen palo matkailla.

Hotellihuoneen sisustuksella on merkitystä siinä mielessä, että erityisen onnistunut sisustus saa hotellin jäämään mieleen ja asiakas tulee todennäköisesti takaisin. Vastaavasti taas huonosti sisustettu hotelli jää negatiivisesti mieleen ja asiakkaan ensimmäinen vierailu jää viimeiseksi. Kun uhraa edes hieman ajatusta sisustukselle, kielii se siitä, että hotellin pitäjä välittää huoneistaan ja asiakkaistaan piirun verran enemmän.

Seinät hyötykäyttöön

Hotellihuoneelta odottaa usein mukavaa sänkyä ja lämmintä suihkua. Seinään on kiinnitetty usein televisio, jota voi katsella sängystä. Seiniin ei välttämättä muuten tule edes kiinnittäneeksi huomiota, mutta niissä on yleensä muuan kaivattu huonekalu: peili. Sitä ei osaa kaivata ennen kuin se huoneesta puuttuu.

Peilin merkitys on oleellinen, sillä hotellihuone on yleensä varattu juuri sitä varten, että siellä laittaudutaan ennen jotain kokousta tai muuta esiintymistä. Lisäksi peili tuo huoneeseen avaramman tunnelman ja parhaimmillaan valaisee hieman hämärämpää nurkkaa, kunhan se on oikein sijoitettu ja mitoitettu. Seinillä olevan tilan saa näppärästi hyötykäyttöön, kun siihen hankkii oikein mitoitetut peilit ja niille sopivat kehykset. Tällaisia tyylikkäitä seinätarvikkeita löytää BGA-verkkokaupasta. Sekä peilit että kehykset ovat laadukkaita ja ne on helppo pitää siistinä säännöllisellä pyyhkimisellä.

Seiniin saa myös eloisuutta erilaisilla julisteilla ja tauluilla. Isolle hotellille tulee luonnollisesti halvemmaksi sisustaa julisteilla, joita voi tilata kerralla ison määrän sekä korvata ne nopeasti, mikäli sellainen sattuu menemään rikki.

Seinät ovat melko aliarvostettu kohde, kun ajatellaan hotellin sisustusta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että niissä on paljon arvokasta tilaa, jolla saadaan huoneeseen sekä esteettistä viihtyvyyttä että hyötypintaa, kuten vaikkapa naulakoita ja hyllyjä. Kaappitilaa voi myös mahdollisuuksien mukaan upottaa seiniin, jotta lattiatilaa vapautuu taas hieman enemmän.

Mistä muusta pitäisi huolehtia?

Moni hotelli sortuu sisustuksessaan siihen, että ajatellaan liian suurekkaasti. Joka huoneessa pitäisi olla isot, muhkeat ja näyttävät laiskanlinnat ja pesuhuoneessa kylpyamme. Todellisuudessa suurin osa asiakkaista haluaa vain toimivan ja puhtaan yösijan, jossa viihtyy vierailunsa ajan – eikä tämän toteuttaminen vaadi ihmeitä.

Pienet ja sirommat huonekalut tekevät itse huoneesta hieman avaramman oloisen ja niitä on helpompi siirrellä niin asiakkaiden kuin siistijöidenkin toimesta. Ja eihän kukaan maksa hotellista siksi, että pääsisi löhöämään isossa nojatuolissa pienessä huoneessa: tällaiset kalusteet kannattaa siirtää aulaan tai vastaavaan oleskelutilaan, jonne niiden viereen voi tuoda vaikkapa päivän lehtiä ja kännyköiden latauspisteitä. Aulassa voi olla myös automaatti, josta saa jotain pientä naposteltavaa ja kahvia.

Huoneen suihkutilat kannattaa pitää siistinä ja sisustettaessa kannattaa ajatella, miten puhtaanapito onnistuu mahdollisimman helposti: kuten jo aiemmin sanottu, suurin osa asiakkaista haluaa nimenomaan laittautua hotellihuoneessa, eli sen on oltava siihen sopivassa kunnossa. Vessan ja suihkun ollessa samassa tilassa kannattaa investoida erilliseen kynnykseen, jolloin suihkussa käynnin jälkeen koko vessan lattia ei ole märkä. Tämän tilan peili kannattaa käsitellä aineella, joka estää huurtumisen.

Author kaisa
Published
Categories Uncategorised
youplay