Kirjaudut sisään verkkopankkiin ja huomaat, että kaikista lainoistasi on taas peritty kuukausierät korkoineen ja kuluineen. Kun alle on kertynyt luottokorttivelkaa, kulutusluottoa, joustoluottoa, pikavippiä ja muita osa-maksuja, voi pienistä puroista syntyä valtava meri, joka yllättäen syö suurimman osan palkastasi joka ikinen kuukausi. Ja näin saat puolestaan hylätä jälleen kerran haaveesi ensi kesän rentouttavasta lomasta unelmiesi hotellissa.

Tämä tilanne on tuhansille ja taas tuhansille suomalaisille tuttu tilanne. Useamman eri velan maksaminen samaan aikaan rokottaa sekä mielenrauhaa että lompakkoa. Näin ollen sen lisäksi, että sinun tulee maksaa useamman eri lainan kuukausieriä korkoineen ja kuluineen, tulevaisuuden suunnitelmien tekeminen on lähes mahdotonta, koska et voi tietää, paljonko sinulta jää kuussa rahaa käteen lainojen maksun jälkeen. Tällöin ratkaisu voi löytyä lainojen yhdistämisestä.

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Lainojen yhdistäminen eli yhdistelylaina tarkoittaa käytännössä sitä, että sinun tulisi hakea uutta lainaa, jonka avulla maksat kaikki haluamasi vanhat lainat pois. Vaikka monien mielestä uuden lainan ottaminen jo valmiiksi velkaantuneessa tilanteessa voi tuntua hurjalta, uuden lainan avulla on tarkoitus maksaa kaikki aikaisemmat pienlainat pois, jolloin sinulle ei jää enää maksettavaksi kuin yhden lainan kuukausierät korkoineen ja kuluineen.

Tällä tapaa lainojen yhdistäminen voi tuoda arkeen selvää säästöä, koska sinun ei tarvitse enää maksaa useamman eri lainan korkoja ja kuluja erikseen. Yhdistelylaina voi toimia arjen tasapainon pelastajana erityisesti silloin, jos olet astunut aikaisemmin liian kalliin lainan ansaan, jolloin lainan takaisinmaksun aikana sen korot ja kulut alkavat nousta pilviin. Näin uuden edullisemmalla korolla varustetun yhdistelylainan ansiosta voit säästää selvää rahaa.

Unelmien hotellilomalle säästämällä koroissa ja kuluissa

Lainojen yhdistäminen voi auttaa säästämään kuukaudessa jopa satoja euroja lainojen koroissa ja kuluissa. Tämä summa voi siis helposti vastata yhtä hotelliyötä! Ennen yhdistelylainan hakemista on kuitenkin tärkeää selvittää, millaiset kulut uudella lainalla on ja verrata niitä sitten huolellisesti aikaisempien lainojen yhteenlaskettuihin kuluihin. Jos uuden lainan kulut ovat vanhoja lainoja alhaisemmat, tällöin yhdistelylainan hakeminen kannattaa.

Myös yhdistelylainojen joukossa esiintyy kuitenkin eroavaisuuksia. Kaikki pankit ja rahoituslaitokset eivät tarjoa yhdistelylainaa samoilla koroilla ja kuluilla varustettuna. Tästä syystä on tärkeää, että varmistat ennen lainasopimuksen allekirjoittamista, että saat varmasti edullisella korolla varustettua yhdistelylainaa. Tässä mielessä apuun astuu lainojen vertailupalvelu Rahalaitos.

Rahalaitoksen ilmaisen ja turvallisen vertailupalvelun kautta voit helposti nähdä, mikä yhdistelylainoista on todellisuudessa kaikkein edullisin. Vertailussa otetaan huomioon nimenomaan lainojen todellinen vuosikorko, joka kertoo sinulle nimelliskorkoa tarkemmin, mitä muita kuluja lainaan kuuluu.

Normaalisti lainoihin lisätään nimelliskoron lisäksi esimerkiksi avausmaksu, kuukausittaiset tilinhoitokulut, palvelumaksut sekä laskutuslisät. Nämä kulut yhdessä voivat kasvattaa lainan lopullista summaa huomattavasti, joten on tärkeää, että kiinnität vertailussa huomiota nimenomaan lainan todelliseen vuosikorkoon pelkän nimelliskoron sijaan.

Edullisella lainalla unelmien hotellilomalle

Kun säästät lainan koroissa ja kuluissa, voit yhtä hyvin alkaa nyt säästämään unelmiesi hotellilomaa varten. Lainan ei tulisi koskaan olla syypää taloudelliseen epätasapainoon, joten tästä syystä on tärkeää, että muistat kilpailuttaa myös nykyiset lainasi mahdollisuuksien mukaan.

Kun maksettavanasi on useamman pienemmän lainan sijasta enää yksi laina, on hotelliloman suunnittelukin näin huomattavasti mukavampaa, koska nyt sinulla on mahdollisuus tehdä tulevaisuuden suunnitelmia rauhallisin mielin, kun taloutesi on jälleen tasapainossa.

Author kaisa
Published
Categories Uncategorised
youplay