Matkalle lähtiessä sortuu helposti liialliseen pakkaamiseen, kun aina ei osaa päättää mitä pukisi päälle, ja minkälaisia varusteita kohteessa on saatavilla. Monesti viikon reissu on helposti selvitettävissä yhdellä laskulla, kun vain pakkaa järkevästi ja hyödyntää paikallista pesulapalvelua. Liika mukaanotettava tavara vie liian paljon tilaa, jolloin kotiin tuotaville mahdolliselle matkamuistolle ei jää liian paljon tilaa.

Mitä on perusvarusteena lähes kaikissa hotelleissa?

Hotellien kylpyhuoneista on lähes poikkeuksetta saatavilla pyyhkeitä, shampoota ja saippuaa, joten niitä ei tarvitse turhaan ottaa mukaan, ellei tarvitse erityistuotteita esimerkiksi mahdollisen allergian tai herkän ihon vuoksi.

Osa hotelleista tarjoaa myös kosteusvoidetta ja hammastahnaa, mutta tämän suhteen esiintyy vaihtelua, joten se on hyvä tarkistaa etukäteen. Jos on lentämässä kohteeseen ja haluaa pakata mukaan pelkät käsimatkatavarat, mahtuu pienempi hammastahna ja rasvapurkki hyvin mukaan, sillä yksittäisen pakkauksen maksimikoko on 100 millilitraa ja yhteensä nesteitä, geelejä tai voiteita saa olla maksimissaan vain yksi litra.

Pakkaamiseen löytyy ohjeita lentoyhtiöiden nettisivuilta.

Hiustenkuivaaja löytyy useimmista majoituspaikoista, mutta henkilökohtaiset hygieniatuotteet, kuten hammasharja, kampa, harja ja partaterät on hyvä tuoda itse mukana. Hygieniatuotteita saa hotellin aulasta maksua vastaan ja jotkut hotellit jättävät kertakäyttöisiä hammasharjoja ja partateriä myös huoneisiin. Varmista kuitenkin, että ne ovat kääreissä ja varmasti hotellin, eivätkä edellisen asukkaan huoneeseen jättämiä.

Sään mukaan on hyvä varautua

Lomakohteen sääoloille ei hotellissa voida mitään ja jos sää sattuu olemaan kurja, kannattaa kotoa käsin varautua asiaan. Kohteen sääoloihin kannattaa siis tutustua jo pakatessaan. Tärkeä sääntö on, että kaikkea ei aina tarvitse raahata mukaan, vaan riippuen lomakohteesta voi paikan päältä myös ostaa jotakin mitä lomallaan tarvitsee.

Henkilökohtaiset lääkkeet mukaan

Useimmissa hotelleissa on tarpeen mukaan saatavilla vain ensiaputarvikkeita ja mahdollisesti särkylääkkeitä, riippuen kuitenkin hieman aina kohteen lainsäädännöstä. Omat reseptilääkkeet on luonnollisesti kuljetettava itse mukana, ja yleisesti on järkevää pitää laukussa myös muutama laastari, särkylääkkeitä ja esimerkiksi kipugeeliä tai matkapahoinvointilääkkeitä. Matkapahoinvointilääkkeet ovat varsin hyödyllisiä, ja erityisesti jos omaan matkaan kuuluu paljon siirtymiä paikasta toiseen. Kohdemaassa ne eivät myöskään välttämättä ole saatavilla käsikauppatavarana, vaan vaativat aina reseptin.

Selvitä etukäteen, onko hotellilla pesulapalvelua

Moni hotelli tarjoaa asiakkailleen joko itsepalvelupesulan tai täydellisen pesulapalvelun. Tämä auttaa myös selviämään vähemmillä vaatteilla, eikä mukaan tarvitse pakata pitkällekään matkalle muuta kuin käsimatkatavaroiden verran vaatteita, ellei matkalla tarvita erikoisvarustusta. Pesulamahdollisuus kannattaa selvittää etukäteen, sillä muuten saattaa lomaressulla joutua ikävään tilanteeseen.

Järkevä pakkaaminen ja suunnitelmallisuus on aina kaiken a ja o. Lomaohjelman suunnitteleminen etukäteen on aina järkevää, jolloin pakkaaminenkin on huomattavasti helpompaa.

Author kaisa
Published
Categories Majoitusvinkit
youplay