Suurin osa hotelleista on valtavia rakennuksia, joissa useita satoja ihmisiä yöpyy samanlaisissa huoneissa jopa useassa eri kerroksessa. Maailmasta löytyy maailmasta hotelleja jotka hurmaavat erilaisuudellaan ja outoudellaan.

Iglut ja jäähotellit

Pohjoismaissa asuville ovat monet erilaiset jäähotellit tulleet viime vuosien aikana tutuiksi. Niitä löytyy ainakin Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Jäähotelli ei tunnu aina eksoottiselta ihmisistä, jotka ovat lähes puolet vuodesta lumen keskellä, mutta niissä vierailu kannattaa, sillä kyseiset hotellit ovat usein hurmaavia suunnittelun taidonnäytteitä.

Maailmalla mainetta on saavuttanut myös Lapissa olevat igluhotellit, jossa lasikaton alla voi nauttia lämpimässä tähdistä ja mahdollisista revontulista. Sisällä on täysi varustus ja huoneen hintaan sisältyy myös maistuva aamupala. Kemin lumilinna ravintoloineen on kokonaan rakennettu lumesta ja jäästä, ja ravintolassa on tilaa 250 ruokailijalle.

Eläinteemaiset hotellit kokoavat yhteen samanhenkisiä ihmisiä

Maailmasta löytyy hotelleja vaikka minkälaisilla teemoilla. Esimerkiksi kissa- tai koiraihmiset voivat löytää hotellin, jossa on mahdollista leikkiä, silitellä tai helliä koiria tai kissoja. Suomen Lapista löytyy majoituskeskus, jossa on mahdollista osallistua koiravaljakkosafareille tai samoilla luonnossa. Koirat kuuluvat hotellin vakioasukkaisiin, joten ne ovat aina läsnä. Monissa maatila-asutuksissa pääsee majoittumaan mukavasti ja samalla olemaan tekemisissä eläinten kanssa, joka on varsinkin kaupunkilaiselle todella antoisa kokemus.

Luontoon tai kaupunkiin

Luonto on teemana suosittu ja moni maa onkin osannut hyödyntää luontoaan majoituksen suhteen, mitä erikoisemilla tavoilla. Hyvinä esimerkikkinä ovat paitsi Suomen iglut, myös esimerkiksi Sveitsin alppimökit, Islannin tulivuoren vieressä sijaitseva hotelli ja monet Iso-Britannian ja Irlannin alueella sijaitsevat hotelleiksi muutetut maaseutujen vanhat linnat.

Erityisesti vanhat eurooppalaiset kaupungit, kuten Lontoo ja Amsterdam tarjoavat sekä viehättäviä, vaatimattomia majoituksia, että mielenkiintoisia ja mielikuvituksen haastavia rakennuksia. Merkillepantavaa on, että osa suosituista hotelleista voi olla myös melkoisen karmivia, ja varsinkin Keski-Euroopassa kummittelu on suosittu teema, kun pitkä historia kertoo mitä kummallisempia tarinoita paikan menneisyydestä.

Author kaisa
Published
Categories Hotellit
youplay