Moni budjettimatkailua ja reppureissausta harrastanut on todennäköisesti tutustunut hostelleihin ja niiden tarjontaan, ainakin jossain matkansa vaiheessa matkaansa. Idea on yksinkertainen, eli tarjotaan jaetussa huoneessa sänkyjä mahdollisimman monelle matkailijalle.

Hostelleja pidetään usein erityisesti nuorien reppureissaajien paikkoina, mutta siellä on mahdollista kohdata aivan kaiken ikäisiä ihmisiä.

Hostellissa sosiaalinen kanssa käyminen on enemmänkin vierailun pakollinen lisä kuin vaihtoehto. Tämä tuntuu monesta oudolta ajatukselta, mutta kannattaa suhtautua avoimin mielin hostellissa tapaamiinsa ihmisin. Monillä on mitä mielenkiintoisempia tarinoita ja kokemuksia kerrottavana.

Hostelleissa vetoaa halpa hinta

Hostellien ykkösvaltti on niiden halpa hinta, mikä selittääkin melko hyvin miksi ne ovat erityisesti nuorten matkaajien suosiossa. Miinuksiksi voi laskea yksityisyyden puutteen ja rauhattomuuden, kun monta ihmistä asuu samassa huoneessa. Toisaalta hostellissa voi kokea mitä uskomattomampia seikkailuita, ja tavata vaikka uuden ystävän. Matkailijat ovat usein samanhenkisiä ihmisiä, joita kiinnostaa reissaus ja eri kulttuurit.

Jotkut hostellit tarjoavat aamupalan ja toisissa on myös baari, jonne voi ennen nukkumaan menoa vetäytyä nauttimaan juomista ja rennosta meiningistä muiden matkalaisten, tai toisinaan myös paikallisten seurassa. Omien juomien juominen hostellihuoneessa ei yleensä ole sallittua, mutta sääntöä voidaan katsoa läpi sormien, jos se ei häiritse muita vieraita. Hostellien tunnelma vaihtelee melkoisesti, joka riippuu hyvin paljon myös huonetovereista ja hostellin toimintatavasta.

Author kaisa
Published
youplay