Historiaa
Kolia ja Kolin luontoa alettiin markkinoida jo yli sata vuotta sitten. Kolin rinteillä kulkeva kuntopolku vihittiin käyttöön vuonna 1896. Silloin avattiin ensimmäinen majoituspaikka Ylä-Koli. Kävijöitä oli tuohon aikaan noin 500 vuodessa. Suomen valtio osti Kolin 1900-luvun alussa. Silloin alettiin kehittää matkailua tehokkaammin. Siitä lahtien matkailu on kasvanut näihin päiviin saakka. Koli oli myöskin taiteilijoiden innoituksen lähde. Koli oli taiteilija Albert Järnefeltin ihannoima maisema. Myöskin Juhani Aho sai teksteihinsä kansallismaisemasta aiheita kirjoihinsa. Jean Sibelius on myöskin matkaillut Kolilla. Taiteilija Pekka Halonenkin on matkaillut Kolilla omana aikanaan.

Hotellin sijainti
Break Sokos Hotel Koli sijaitsee Itä-Suomessa noin 75 kilometrin päässä Joensuusta. Koli on hyvin tunnettu luontokohde ja Suomen tunnetuimpia kansallismaisemia. Kolin huippu on 347 metriä korkea (merenpinnasta). Kansallispuisto on perustettu vuonna 1991 ja laajennettu vuonna 1996. Suomen metsähallitus hallinnoi Kolin aluetta jonka pinta-ala on 30 neliökilometriä.

Nähtävyydet
Tunnetuin nähtävyys on Kolin näköalapaikka Ukko-Koli, jolta siintävät avarat ja kauniit näköalat alas avautuvalle Pielisen vesistölle. Kesällä toiminnassa on kaksi pitkää maisemahissiä etelä- ja pohjoispuolella. Talvisin Koli on suosittu laskettelupaikka ja hissit toimivat silloin siinä tehtävässä.

Kolin huipun lähellä on Kolin luontokeskus Ukko sekä Break Sokos Hotel Koli. Tämän Kolin kansallispuistossa sijaitsevan hotellin eteen voi lasketella suoraan Ukko-Kolin rinteiltä.

Läheisellä Pielisellä voi käydä kalastamassa ja veneilemässä. Vaellus, hiihto ja laskettelu ovat erittäin suosittuja harrastuksia, kun Kolilla matkailee. Vaelluksella voi aistia luontoa ja nauttia siitä. Retkeillessä on mukava pitää taukoa ja nauttia vaikkapa tulen ääressä pannukahvit ja paistaa samalla makkaraa. Nuotiopuita ja muita sytykkeitä klapikoneet ja puut on saatavilla vain valmiiksi pilkotuista ja pakatuista kansallispuistoon tuoduista puista.

Break Sokos Hotel Koli
Hotelli sijaitsee Kolin huipun läheisyydessä. Hotellissa on grilliravintola ja spa, jossa on kolme saunaa, sisäuima-altaita ja ulkopaljuja. Kun matkailija istuu ulkopaljussa lämpimässä vedessä, voi nauttia samalla Suomen kansallismaisemasta ja aistia metsän tuoksuja ja raitista ilmaa.

Kaikissa hotellin huoneissa on taulu-tv, vedenkeitin, kylpytossut ja kylpytakit. Jokaisessa hotellihuoneessa on myöskin oma kylpyhuone ja suihku sekä tietenkin hiustenkuivaaja. Wifi on käytettävissä ilmaiseksi. Tämä hotelli on erittäin suosittu, ja asiakkaat pitävät erityisesti hotellin sijainnista. Kaikista hotellihuoneista on näköala Kolin vaaralta suoraan Pielisen avaralle vesistölle. Näköala on todella vaikuttava. Talvella korkeat kuuset ovat tykkylumen peitossa ja näyttävät todella kauniilta ja ylväiltä taustanaan sininen taivas ja Pielisen maisemat. Kun ihminen on laittautumassa yöpuulle hotellin pehmeään vuoteeseen, hän voi samalla ihailla ennen unen tuloa kauniista unimaisemasta hotellin ikkunasta. Maisemasta nauttiminen onkin suuri ilo hotellissa yöpyessä.

Ravintolassa on saatavissa pohjoismaista ja paikallista ruokaa. Kahviosta on saatavissa pizzaa ja paikallisia leivonnaisia. Ruokaillessa voi ihastella panoraamanäköalaa Pieliselle. Ravintolassa ja kahviossa ovat suuret ikkunat, joista ympäröivä maisema näkyy erittäin hienosti.

Nykyisin Koli on hyvin suosittu matkailukohde. Siellä on paljon liikunnallisia aktiviteetteja kaikentasoisille liikunnan harrastajille. Myös hotelli järjestää erilaisia konsertteja ja tapahtumia.

Ulkomaiset matkailijat ovat löytäneet Kolin ja sen mahdollisuudet. Kun Kolilla vierailee, tuntuu, että olisi ulkomailla, sillä Kolilla on paljon aasialaisia turisteja, jotka ovat tulleet ihailemaan Kolin eksotiikkaa.

Author kaisa
Published
Categories Uncategorised
youplay