Bed and Breakfast -tyyppiset majoitukset ovat erinomainen vaihtoehto hotelleille. Ne sopivat erityisesti sellaisille vierailijoille, jotka vierastavat suuria hotelleja ja haluavat kokea olonsa kodikkaaksi myös lomalla tai matkalla ollessaan. Bed and Breakfast -majoitukset tarjoavat nimensä mukaisesti sängyn ja aamupalan vierailleen. Ne ovat usein pienempiä ja huoneiden määrä vaihtelee yhden ja kahdenkymmenen välillä.

Kodin henkeä

Bed and Breakfast majoituksille on usein tyypillistä kodikas tunnelma ja erityisesti keski-Euroopassa moni saattaa hankkia lisätuloja pyörittämällä Bed and Breakfast majoitusta omassa kodissaan. Bed and Breakfast majoitukseen ei yleensä sisälly samanlaisia palveluita kuin hotellissa, mutta toisaalta vierailijalla on mahdollisuus kommunikoida omistajan kanssa henkilökohtaisesti ja näin voi varmistaa, että toiveet menevat suoraan asianomaiselle perille. Omistaja usein ottaa myös vierailijat itse vastaan ja palvelua saa henkilökohtaisemmalla tasolla kuin monessa hotellissa, jossa henkilökunta jää usein hieman etäiseksi. On makuasia, minkälaisesta majoituksesta kukin pitää eniten. Monet bed and breakfast -palvelut hurmaavat vierailijat välittömyydellään niin paljon, että useat vieraat palaavat aina uudestaan saamansa hyvän palvelun vuoksi.

Aamupalassa enemmän variaatiota kuin hotelleissa

Monet hotellit tarjoavat usein buffet-aamiaisen, jossa henkilö voi parhaimmillaan valita ja koota itse oman aamupalansa tarjolla olevista vaihtoehdoista. Laadukkaissa paikoissa on aina runsaasti erilaisia variaatiota, mutta toisinaan hotellin buffet-aamiaiset saattavat jäädä tarjonnaltaan melko yksipuoliseksi.

Bed and breakfast -palvelut tarjoavat asiakkaalle mahdollisuuden esittää enemmän toiveita oman aamiaisensa suhteen, eikä ole epätavallista että omistaja valmistaa sen itse asiakkaan toiveiden mukaan, tietenkin kohtuuden rajoissa. Asiakkaan pitää muistaa mainita myös erilaisista mahdollisista allergioista, jos hänellä sellaisia on esimerkiksi ruokavalion suhteen. Hintatasoltaan bed and breakfast-paikat vaihtelevat melko runsaasti, mutta keskimäärin ne ovat hieman hotelleja halvempia, joten ne sopivat loistavasti usein myös pienemmällä budjetilla matkaaville. Rentouttava koti kaukana omasta kodista on hyvä ilmaisu kuvaamaan useimpia bed and breakfast -majoituksia.

Author kaisa
Published
youplay