Moni hotellimatkailija nauttii täysin rinnoin hotellin tarjoamasta luksuksesta. Ikävä kyllä joillekin on kuitenkin epäselvää, mikä kuuluu hotellihuoneen hintaan ja mikä taas ei. Siinä missä toinen puhdistaa lähtiessään lähes koko hotellihuoneen irtaimiston mukaansa, jättää toinen kaiken paikalleen. Jälkimmäinen tapa lienee järkevämpi, sillä ylimääräisten esineiden mukaan ottaminen saattaa aiheuttaa sen, että hotelliloman päätteeksi kotiin kilahtaa ylimääräinen lasku esineiden korvaamiseksi, jotta hotellille ei tule tarvetta https://tessin.com/fi/ yrityslainalle varastettuja esineitä korvatessaan.

On kuitenkin olemassa myös kultainen keskitie sille, minkä esineiden ottaminen mukaan hotellihuoneista on sallittua. Tässä artikkelissa on lyhyt yleispätevä ohjeistus siihen, mitä voit napata mukaasi matkamuistoksi ja mikä on parempi jättää paikalleen. Jos jokin kohta epäilyttää, kannattaa asia varmistaa erikseen vielä hotellilta, sillä käytännöt saattavat vaihdella jonkin verran maasta ja hotelliketjusta riippuen.

Nämä voit ottaa hotellista mukaasi

  • Kertakäyttöshampoo- ja hoitoaine

Mikäli hotellihuoneesi kylpyhuoneesta löytyy pienet kertakäyttöpullot vaikkapa vartalovoidetta, shampoota ja hoitoainetta, voit napata nämä huoletta mukaasi loman päätteeksi. Mikään pakko niitä ei tietenkään ole ottaa mukaan, mutta ne kuuluvat hotellihuoneen hintaan ja voit vapaasti käyttää ne kotona loppuun lomasi loputtua. Sen sijaan isompia, esimerkiksi seinälle sijoitettuja saippuapumppupulloja hotellista ei saa ottaa mukaan, sillä ne kuuluvat huoneen varustukseen ja niistä riittää vielä seuraavallekin asiakkaalle.

  • Irtoteepussit

Jos hotellisi on päättänyt ilahduttaa sinua huoneesta löytyvillä kahvi- tai teepusseilla, voit napata niistä lomasi lopuksi jäljelle jääneet mukaasi vailla huolta siitä, että hotelli kyselee yksittäispussien perään lomasi jälkeen. Toki jos huoneessa on esimerkiksi suuri kulhollinen teepusseja, on ne järkevää ja kohteliasta jättää seuraavaa asiakasta varten.

  • Kylpytohvelit

Kylpytohvelit kuuluvat monelle hieman epäselvään alueeseen hotellin tarvikkeista. Toisten mielestä ne voi huoletta napata mukaansa, kun taas toiset jättävät ne huoneeseen varmuuden vuoksi. Hotellien johdosta kerrotaan, että mikäli erikseen ei esimerkiksi minibaarihinnaston yhteydessä mainita kylpytohvelien hintaa ne kuuluvat kuin kuuluvatkin hotellihuoneeseen, eli saat rauhassa pakata ne mukaan kassiisi hotellista poistuessasi.

  • Vessapaperirullat

Yllättävästi yksi eniten hotelleista viedyistä esineistä on niinkin arkinen kuin vessapaperirulla. Tätä hotellit eivät kuitenkaan pistä pahakseen, vaan WC-paperia tarvitseva saa halutessaan pakata sen matkatavaroihinsa ilman sanktiota.

  • Kynät

Jos haluat ottaa hotellista mukaasi pienen ja helposti mukaan mahtuvan matkamuiston, on kynä oiva vaihtoehto.

Näitä asioita hotellihuoneesta ei saa viedä

  • Peitot

Monelle lienee sanomattakin selvää, että jotkut asiat on syytä jättää paikalleen. Esimerkiksi peittojen pakkaamisen kassiin luulisi olevan niin vaivalloista, että moni jättäisi asian sikseen. Näin ei kuitenkaan ole, sillä hotellit kertovat useita tapauksia, joissa peitot ovat tarttuneet vieraan matkaan. Tällöin perään on kuitenkin oikeutetusti lähtenyt lasku hotellin omaisuuden viemisestä.

  • Tyynyt

Myös tyynyt kuuluvat edellä mainittuun kategoriaan: ne on parempi jättää sinne mihin kuuluvatkin, eli hotellihuoneen sänkyyn.

  • Kaukosäätimet

Yllättäen yksi useimmin hotellihuoneista katoavista esineistä on kaukosäädin. Näitä myös usein palautetaan hotelleihin, joten kyseessä lienee useassa tapauksessa puhdas vanhinko, kun pienikokoinen kaukosäädin sujahtaa laukkuun esimerkiksi vaatteiden mukana.

  • Huonekalut

Irtaimisto, kuten huonekalut ja televisio eivät luonnollisesti kuulu edes kalleimpien hotelleiden hintaan. Jätä ne siis paikalleen, ellet halua saada massiivista jälkilaskua hotelliyöstäsi. Hotellien mukaan esineiden vieminen on harvinaista, muttei ennennäkemätöntä.

Author kaisa
Published
Categories Uncategorised
youplay